Skupinové jízdné - AKTUALIZACE

Skupinové jízdenky nad 5 osob je opět možno zakoupit na pokladnách ČD!

V průběhu měsíce března vstoupila v platnost změna v přepravě skupin na spojích Českých drah. Slevu pro skupinu bylo možné získat v den odjezdu pouze maximálně pro 5 spolucestujících. Skupiny 6 a více spolucestujících se pro získání skupinové slevy musely předhlásit nejpozději 3 dny předem prostřednictvím objednávkového formuláře. České dráhy nicméně od května zavedly změny při nákupu jízdenek na skupinovou slevu pro více než 5 osob:
V případě nákupu jízdenek méně než 72 hodin před odjezdem lze zakoupit skupinovou jízdenku těsně před odjezdem přímo na pokladně. Tam, kde na nádraží pokladna nefunguje, je možno skupinovou jízdenku koupit i u průvodčího ve vlaku. Skupinovou slevu je možné využít, je-li pro skupinu cestujících nejvýhodnější. Sleva je kalkulovaná pro skupiny 2 až 30 osob.
Dle sdělení ředitele odboru osobní přepravy Českých drah Jiřího Ješety tento stav bude trvat nejméně do 1. července, ale s největší pravděpodobností až do 1. září 2015.

Přesto doporučujeme využívat i nadále objednávkový systém ČD a při rezervaci jízdenky více než 72 hodin před odjezdem využívat objednávkový formulář ČD – viz www.cd.cz/skupiny. Součástí takto zarezervovaných jízdenek je i místenka (v běžných vlacích).

Více informací naleznete na stránkách Českých drah nebo také na serveru České rady dětí a mládeže www.adam.cz.